Publicat pe

Mustarul

Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Muștarul este denumit și condimentul natiunilor, el fiind cunoscut și folosit pe întreg globul.

În Egiptul Antic, populația prepara carnea cu semințe de muștar. Romanii îl foloseau ca medicament împotriva ciumei, febrei musculare sau a mușcăturilor de șarpe.

Romanii îl utilizau și la prepararea mustului, iar de aici se spune că îi vine numele de muștar.

La ora actuală există trei specii de muștar cunoscute – alb, negru și brun.

Boabele de muștar conțin substanțe minerale precum calciu, magneziu, potasiu, proteine, lipide, ulei esențial, mucilagii, sinapină cel care dă gustul amărui, un ferment – mirozină. Substanța activă este sinigrozidul.

Muștarul are numeroase indicații terapeutice. Este folosit în astm, bronșită, pneumonii, reumatism, nevralgii și gripe.

De asemenea, el este recomandat și în cazul celor care suferă de constipații, lipsa poftei de mâncare.

El ajută și la metabolizarea grăsimilor.

Totuși, muștarul are și contraindicații. O cantitate prea mare de muștar poate produce inflamații la nivelul tractului gastrointestinal.

Există și uleiul din semințe de muștar ce poate fi folosit la gătit, în cosmetică sau la tratarea unor afecțiuni.

Uleiul se obține prin presarea la rece a semințelor de muștar.

Uleiul esențial din muștar, izotiocianat de alil, are efect bactericid și bacteriostatic ceea ce permite legumelor, să își păstreze prospețimea.

(11)


Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Lasă un răspuns